11. 04. 2011 • Máte rádi pivo? Víte, co pijete? Chléb i pivo mají svůj základ v obilninách, je tedy opravdu pivo tekutým chlebem?
07. 04. 2011 • Býváte unavení, slabí? Nemůže za to zánět? Podle čeho byste jej poznali z rozboru krve? A co dalšího se z ní dá vyčíst?
03. 04. 2011 • Máte křečové žíly? Bojíte se, že by Vás jednou mohly postihnout? Pak Vás jistě bude zajímat novinka v oblasti jejich léčby - radiofrekvenční termoterapie (RFITT).
01. 04. 2011 • Trénujte paměť, nebudete tolik zapomínat.
31. 03. 2011 • Vápník a vitamín D mají podle vědců prokazatelný antikancerogenní účinek.
30. 03. 2011 • Je ibuprofen zázračným lékem pro snížení rizika vzniku demence, nebo je skrytým zabijákem?
30. 03. 2011 • Máte nadváhu? Možná za ni mohou viry nebo bakterie! Jak se jí bez námahy a cvičení zbavit? I tato možnost existuje!
29. 03. 2011 • Mezinárodní společnost pro výzkum osteoartrózy vydala nejnovější doporučení pro léčbu artrózy kyčle a kolene.
28. 03. 2011 • Viagra byla původně určena pro léčbu srdce. Zkoušeli jste ji?
25. 03. 2011 • Jak je to s umělým sladidlem aspartam? Je škodlivý, nebo je v přiměřeném množství požehnáním?
23. 03. 2011 • Na co se dá usuzovat díky rozborům krve? Co lze poznat z erytrocytů, hematokritu a hemoglobinu? Pojďme se podívat na krevní obraz zblízka.
14. 02. 2011 • Není žádným tajemstvím, že muži s vysokou hladinou testosteronu bývají nejen sexuálně náruživí, ale často také „nejdou pro ránu daleko“.
28. 01. 2011 • Zejména při zvýšené fyzické aktivitě přicházíme pocením o sodík, který naše tělo nutně potřebuje. Je třeba vhodně rehydrovat a nečekat až na pocit žízně.
24. 01. 2011 • Existují různé typy značení výživových hodnot a vhodnosti potravin z hlediska obsahu zdraví prospěšných látek. Pojďme se na ně podívat.
24. 01. 2011 • Některé výživné látky a vitamíny využije naše tělo lépe z masa než ze zeleniny a jiných zdrojů, proto je maso nenahraditelnou součástí našeho jídelníčku.
12. 01. 2011 • Působí nápoje s obsahem kofeinu dehydrataci organismu? Je nutné omezit spotřebu vajec nebo nevařit zeleninu?
11. 01. 2011 • Co s mlékem udělá pasterace, kondenzace, usušení a další úpravy a jaký to má vliv na konzumenty?
10. 01. 2011 • Proč jsou důležité, jaký je jejich správný poměr v potravě a co je třeba jíst, aby mělo Vaše tělo těchto kyselin dostatek?
28. 12. 2010 • Proč je jeden dobrý a druhý špatný? Proč jsou pro nás lepší nenasycené tuky a v jakých potravinách jsou obsažené?
22. 12. 2010 • Proč naše tělo potřebuje chrom? A je dobré jej doplňovat formou suplementace, nebo tím napácháme víc škody než užitku?