12. 02. 2013 • Aspartam je nízkoenergetické, intenzivní sladidlo. Je pro nás ale bezpečný?
12. 01. 2013 • Oslaďte si život přírodní látkou, která je až 300x silnější než cukr a navíc nezvýší energetickou hodnotu pokrmu či nápoje.
27. 12. 2012 • Regulátory kyselosti se užívají ke změnám a řízení kyselosti nebo alkality na úroveň důležitou pro zpracování, chuť a bezpečnost potraviny.
22. 10. 2012 • Mnoho osob se rozhodlo vyloučit maso a jiné produkty živočišného původu ze své stravy. Dělají dobře?
19. 09. 2012 • Antioxidanty jsou přítomny v mnoha potravinách a každý o nich již slyšel nebo četl. Proč jsou ale tak důležité v mnoha výrobcích?
13. 09. 2012 • Konzervace potravin se používá již po staletí a v současné době se konzervační prostředky staly nepostradatelnou součástí našich potravin.
24. 08. 2012 • Emulgátory se jako aditiva přidávají do mnoha potravin.
16. 08. 2012 • Aditivní látky jsou užívány pro zlepšení chuti, textury, trvanlivosti a nutričních vlastností potravin.
14. 08. 2012 • Dehtové látky z vykouřených cigaret se v plicních sklípcích uloží navždy.
13. 08. 2012 • Proč mnoho lidí považuje všechny potravinářské aditivní látky za škodlivé chemikálie s nezvyklými E-čísly?
07. 08. 2012 • Nízkoenergetická sladidla jsou velmi populární při regulaci tělesné hmotnosti i zdravotního stavu.
03. 08. 2012 • Nová metoda českých vědců zefektivnila výrobu a užívání prostředku proti stárnutí.
02. 08. 2012 • Při člení etikety na potravinovém výrobku se často setkáte s termínem "příchutě". Jaké druhy jsou?
01. 08. 2012 • Tělesná aktivita dětí je ze zdravotního hlediska velice prospěšná. Rychlý růst v dětství a dospívání však klade na jejich výživu jiné požadavky než u dospělých.
12. 08. 2011 • Naše oblíbená čerstvá zelenina většinou není dostupná po celý rok. Která úprava má představovat „hodnotnou náhradu“ zeleniny čerstvé?
22. 07. 2011 • Dali byste si propečený, pěkně vysoký steak? Ale jistě, žádný problém, skočíme pro něj do laborky.
17. 05. 2011 • Víte, po jakém oleji sáhnout, když chcete kvalitu a zdraví?
02. 05. 2011 • Máte delší prsteníček než ukazovák? Měli byste mít vyšší sebevědomí!
29. 04. 2011 • Dlouhý pobyt ve stavu beztíže má negativní vliv na svaly. Jak se s tím vyrovnávají astronauti?
14. 04. 2011 • Pijete často minerální vodu? Má léčivé účinky na Váš organismus, nebo ho postupně ničí?